снимка pixabayИма опасност от нова смъртоносна епидемия, за която няма нито

...
снимка pixabayИма опасност от нова смъртоносна епидемия, за която няма нито
Коментари Харесай

СЗО алармира: Има опасност от нова смъртоносна епидемия, за която няма нито лек, нито ваксина

снимка pixabay

Има заплаха от нова смъртоносна зараза, за която няма нито лек, нито ваксина. 

Инфекция от мощно заразния марбургски вирус е записана в южната част на Гвинея. Болестта е смъртоносна сходно на ебола и за нея няма намерено лекуване или ваксина.

Това е първи случай на марбургска хеморагична тресчица в Западна Африка, предизвести Световната здравна организация. Предприети са ограничения за определяне на хората, които са били в контакт с пациента, 46-годишен мъж, който в това време е умрял. До момента са разпознати 155 души, които са сложени под наблюдаване, заяви RFI. 

Представителят на СЗО в Гвинея доктор Жорж Кизербо увери, че за момента рискът от разпространяване на вируса е местен и е стеснен директно до регионите към границите с Либерия и Сиера Леоне, съобщи Агенция Франс Прес. Контролът по границите е засилен, съобщи actualno.com.

Случаи на болести, породени от марбургския вирус, са регистрирани и по-рано в Южна Африка, Ангола, Кения и Уганда. Това е първият път, при който вирусът е доказан и на територията на Западна Африка. Марбургският вирус е мощно инфектиран със смъртност до 88%. Той е мощно вирулентен и по-специално предизвиква хеморагична тресчица. 

Според специалисти на СЗО марбургският вирус има капацитета да се популяризира необятно. Затова от организацията приканиха той бързо да бъде спрян. СЗО към този момент е изпратила на място екип от специалисти, който да окаже поддръжка на националните здравни управляващи за тестване на популацията. 

Марбургският вирус е открит и в популации на животни и може да бъде пренасян от прилепи. Причинява висока температура и вътрешни кръвоизлизи като заразяването става посредством пряк контакт с телесните течности на възпален, както и при досег със инфектирани повърхности. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР